Okvirni terminski načrt objave javnih razpisov Ministrstva za kmetijstvo

11.02.2021

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pripravilo nov okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leto 2021, ki predvideva objavo 28 javnih razpisov v skupni vrednosti 183,3 milijona evrov.

 

V okviru izvajanja Programa razvoja podeželja (PRP) 2014-2020 je bilo do 31. 12. 2020 odobrenih 88,3 % ter izplačanih 70 % vseh razpoložljivih sredstev, kar znaša 775,1 milijona evrov. Programsko obdobje 2014-2020 se zaradi zamika reforme skupne kmetijske politike podaljšuje za dve leti, tako da bodo izplačila v okviru trenutne finančne perspektive možna do 31. 12. 2025. Tako bo Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja (PRP) 2014-2020 prejela dodatna sredstva v višini 244,7 milijona evrov.

 

Prenesite si okvirni terminski načrt objav

 

POMOČ ZA ZAGON DEJAVNOSTI ZA MLADE KMETE

Podpora mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva. Upravičenci za podporo so mladi kmetje, stari od 18 do vključno 40 let, ki imajo ustrezno poklicno znanje in usposobljenost.

Rok za prijavo 15. 6. 2021. 

Več o razpisu TUKAJ.

 

VZPOSTAVITEV IN RAZVOJ NEKMETIJSKIH DEJAVNOSTI

Podpora za vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti, ki bodo pripomogle k večji oziroma boljši ponudbi različnih storitev na podeželju.

Podpora iz tega podukrepa bo med drugim namenjena dejavnostim, kot so turizem, trgovina, storitvene dejavnosti, ipd.

Predvidena objava: maj 2021

 

PODPORA ZA PRILAGODITEV KMG NA PODNEBNE SPREMEMBE

Podpora za mreže proti toči, rastlinjake, zasebne namakalne sisteme, uvajanje tržno primernejših sort v trajne nasade in nakup kmetijskih strojev, ki imajo izrazito okoljski učinek

Predvidena objava: maj 2021

 

PREDELAVA, TRŽENJE OZIROMA RAZVOJ KMETIJSKIH PROIZVODOV

Sofinanciranje naložb v ureditev objektov ali nakup opreme za predelavo ali trženje kmetijskih proizvodov.

Predvidena objava: avgust 2021

 

NALOŽBE GORSKIH KMETIJ

Naložbe za ohranitev kmetijstva v gorskem svetu so potrebna stalna vlaganja v zasebno infrastrukturo, kmetijsko mehanizacijo za kmetovanje na strmih terenih in živinorejsko proizvodnjo.

Predvidena objava: september 2021


  Za prijavo potrebujete izdelan poslovni načrt s finančnimi projekcijami in ustrezna dokazila glede na naravo  naložbe.


 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.