Ugodna posojila za podjetja

22.07.2021

Pripravili smo pregled  razpisov, prek katerih lahko podjetja dobijo spodbude za naložbe, lajšanje poslovanja in izboljšanje konkurenčnosti.

 

Slovenski podjetniški sklad ponuja garancije s subvencijo obrestne mere za najeta bančna posojila. Naslednji rok za prijavo je 5.septembra, sredstva pa so namenjena financiranju naložb in za obratna sredstva. 

 

Do 1. oktobra bo predvidoma odprt razpis za dodeljevanje mikroposojil na obmejnih problemskih območjih, najeti je mogoče posojilo do 25 tisoč evrov, prav tako za naložbe in obratna sredstva.

 

Lahko pa podjetja iz problemskih območij že sedaj zaprosijo za posojila višjih vrednosti, do milijona evrov. Sredstva razpisuje Slovenski regionalni razvojni sklad, prvi prijavni rok je že 2. avgusta.

 

Posojilne programe za podjetja ima tudi SID banka, med drugim:

  • za izboljšanje likvidnosti v času izbruha COVID-19, posojila do 7 milijonov evrov
  • za spodbujanje tehnološkorazvojnih projektov ter naložbam na področju raziskav, razvoja in inovacij. 
  • posojila do 5 milijonov EUR za podjetja iz gozdno-lesne predelovalne verige
 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.