POLETJE PRINAŠA KAR 100 MILIJONOV SUBVENCIJ

POLETJE PRINAŠA KAR 100 MILIJONOV SUBVENCIJ

23.06.2021

Čez poletje je, iz posebnega kohezijskega mehanizma ReactEU, predvidena objava še treh razpisov s strani MGRT. V petek 18.06. je že bil objavljen razpis za digitalno transformacijo poslovnih procesov, v pripravi pa so še spodbude na področju razvojnega kadra, turizma ter vavčerji.

 

ReactEU je koronski dodatek k evropski kohezijski politiki, z izvedenimi ukrepi naj bi države blažile posledice epidemije tako za gospodarstvo, zdravstvo kot ranljive skupine. Skupno je na voljo 333 milijonov evrov, ki jih je treba porabiti do konca leta 2023, od tega je 114 milijonov evrov namenjenih gospodarstvu.


Varovanje inovacijskega potenciala
Predvidenih je sedem milijonov evrov sredstev za varovanje inovacijskega potenciala podjetij, ki je ogrožen zaradi krize v gospodarstvu, ki jo je povzročila epidemija. Cilj razpisa je podjetjem pomagati pri tem, da zadržijo razvojni kader. Upravičenci po razpisu bodo podjetja vseh velikosti, torej tudi velika, upravičeni do sofinanciranja bodo stroški plač. Zaprositi bo mogoče deset tisoč evrov na posameznega zaposlenega, je pa to še stvar usklajevanja.


Investicije v turizmu
Julija naj bi gospodarsko ministrstvo objavilo javni razpis v vrednosti 50 milijonov evrov za prestrukturiranje gorskih centrov. Namen je gorske centre prestrukturirati tako, da bodo omogočali celoletno delovanje in aktivnosti. V ta namen bodo sredstva šla za posodobitev žičniške infrastrukture in nadgradnjo zmogljivosti nastanitvenih obratov za izboljšano oziroma višjo raven storitev. Upravičenci bodo podjetja s področja turizma.


Vavčerji iz ReactEU
Slovenski podjetniški sklad bo objavil sveže vavčerje, za katere je iz ReactEU skupno predvidenih 13 milijonov evrov. Vsebinska področja vavčerjev naj bi ostala enaka, mogoče bo dodan vavčer za spodbujanje krožnega gospodarstva. Zaprositi bo mogoče do deset tisoč evrov na posamezno področje, bo pa posamezno podjetje lahko pridobilo več vavčerjev za različna področja.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.