Okvirni terminski načrt objave javnih razpisov Ministrstva za kmetijstvo

07.08.2021

nistrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja posodobljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leto 2021 pri katerem je prišlo do zamika objav zaradi usklajevanja desete spremembe Programa razvoja podeželja 2014–2020. Predvidena je objava 29 javnih razpisov v skupni vrednosti 183,3 milijona evrov.

 V juliju sta bila objavljena dva javna razpisa za prilagoditev kmetijskih gospodarstev na podnebne spremembe in sicer, podpora za nakup in postavitev rastlinjakov in pripadajoče opreme ter podpora za mreže proti toči, zasebne namakalne sisteme, trajne nasade. Skupno je razpisanih 20 milijonov evrov. Rok za oddajo vlog je na obeh razpisih 20.10.2021

Septembra pričakujemo kar 9 javnih razpisov med katerimi podpora vlaganja v gorske kmetije ter v ekološke kmetije, naložbe v vzpostavitev nekmetijske dejavnosti, naložbe v pred industrijsko predelavo lesa, ter za izgradnjo namakalnih sistemov, ki so namenjeni več uporabnikom.

V oktobru prihajajo razpisi namenjeni naložbam v zbirne centre in v krožno gospodarstvo, v decembru pa še spodbude za živinorejo ter podpore za trženje in predelavo kmetijskih proizvodov.

V januarju je predvidena ponovna objava razpisa za mlade prevzemnike kmetij.

 

Prenesite si okvirni terminski načrt objav

 

 

  Za prijavo potrebujete izdelan poslovni načrt s finančnimi projekcijami in ustrezna dokazila glede na naravo  naložbe.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.