IMATE PROJEKTNO IDEJO, KAM PO DENAR?

IMATE PROJEKTNO IDEJO,  KAM PO DENAR?

11.01.2021

V letu 2021 se napoveduje veliko poslovnih priložnosti, da svoje projekte izpeljete tudi s pomočjo finančnih sredstev preko javnih razpisov. Pregled spodbud, ki bodo na voljo v prihajajočem obdobju, je predstavljen v nadaljevanju.

 

Digitalizacija poslovnih procesov
Ponovno bodo na voljo sredstva namenjena digitalni transformaciji. Doslej so bila upravičena podjetja z najmanj 5 zaposlenimi, prejela pa so do 60% sofinanciranje oziroma do 100.000 €. Namen razpisa je podpora digitalizaciji poslovnih procesov ter izboljšanje digitalnih kompetenc zaposlenih.

 

Turizem
V prihajajočem obdobju se napoveduje več spodbud za sektor turizma kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Razpisi bodo predvsem usmerjeni v subvencije za razvoj turističnih produktov in infrastrukture.

 

30.000 € za novo spletno stran in spletno trgovino
Poleg novih razpisov so še vedno na voljo nekateri že objavljeni ukrepi. Eden izmed bolj priljubljenih je razpis E-poslovanje, ki sofinancira vzpostavitev ali nadgradnjo spletne strani, spletne trgovine, predstavitev podjetja na showroomih, pripravo produktno-prodajnega videa, usposabljanje zaposlenih.

Posamezen projekt lahko dobi do 30.000 € subvencije, intenzivnost pomoči znaša 70% upravičenih stroškov.

 

Ceneje na mednarodni sejem v tujino
Pred pojavom COVID epidemije je bil zelo priljubljen razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini, ki ostaja še vedno aktualen. Pomembno je, da se podjetje udeleži sejma, ki je vpisan v mednarodnem registru sejmov M+A Expodata Base ali AUMA.

 

Spodbude za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu
Razpis podpira inovativna podjetja, ki izdelujejo lesarske produkte. Namen razpisa je spodbujati uvedbo novih ali izboljšanih izdelkov na področju predelave in obdelave lesa in posodobitev tehnološke opreme.

 

Vračajo se vavčerji
V začetku leta 2021 je pričakovati odprtje, t.i. vavčerjev. Gre za manjše spodbude iz različnih področij. Napoveduje se tudi podpora novih ukrepov, ki jih dosedaj ni bilo na voljo. Za tovrstne spodbude bo na voljo šest milijonov evrov.

 

Subvencije za zaposlovanje
V okviru programov za spodbujanje zaposlovanja bo na voljo več ukrepov: spodbude za zaposlovanje brezposelnih oseb, spodbude za trajno zaposlovanje mladih, subvencije za usposabljanja na delovnem mestu.

 

Obzorje Evropa (Horizon Europe)
Za slovenska podjetja bo zanimivo tudi sodelovanje v evropskih razpisih. Eden izmed največjih razvojnih programov je program Obzorje Evropa, ki bo nasledil Obzorje 2020. Inovativnim podjetjem in start-upom bo še naprej na voljo podpore za razvoj prebojnih inovacij. Pri tem bodo imeli prednost trajnostno naravnani projekti. Izvedbeni dokumenti so še v pripravi, tako da bo več znanega v prihodnjih mesecih.

 

Do finančne injekcije prek ugodnih posojil
Če za vas ne bo na voljo ustreznega razpisa s področja nepovratnih sredstev, vendar vseeno potrebujete sredstva za gradnjo, nakup opreme ali tekoče poslovanje, lahko kandidirate na razpisih za ugodna posojila. Ta so na voljo preko Slovenskega podjetniškega sklada, SID banke, ugodne komercialne kredite, ki niso vezani na javne razpise, ponuja tudi Primorska hranilnica Vipava.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.