Objavljen NOV TERMINSKI NAČRT OBJAV Ministrstva za kmetijstvo

27.05.2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo nov okvirni terminski načrt objav razpisov do konca leta 2020.

Objavljen terminski plan je ob enem potrditev, da bodo nepovratna sredstva na tem področju zagotovo na voljo.

 

Letos bo objavljenih še 17 razpisov. Nekateri najbolj težko pričakovani razpisi bodo objavljeni že prihodnji mesec. Med le-te zagotovo spadata razpisa:
- M04.2, ki podpira naložbe v predelavo in trženje kmetijskih proizvodov – mala in srednje velika podjetja (MSP) kot tudi za velika podjetja ter
- M06.4, ki podira razvoj nekmetijskih dejavnosti na podeželju, kot so turizem, trgovina, storitvene dejavnosti ter ohranjanje narave in kulturne dediščine.

Razpis M04.1 na področju pridelave, z namenom podpore naložbam usmerjenim v podnebne spremembe in okoljske mehanizacije, pa bo predvidoma objavljen v mesecu juliju 2020.
Na tem področju lahko pričakujemo še dva razpisa, in sicer v mesecu septembru 2020. Njun namen pa bo podpora za kolektivne naložbe v skladišča in distribucijske centre ter ureditve hlevov in nakup mehanizacije za gnojenje.

Nepovratna sredstva na področju gozdarstva in lesarstva M08.6 so sicer predvidena, a bo javni razpis objavljen le pod pogojem, da bo priglašena sprememba sheme državnih pomoči.


Celoten okvirni terminski načrt objav si lahko pogledate tukaj.


Za prijavo potrebujete izdelan poslovni načrt s finančnimi projekcijami in ustrezna dokazila glede na naravo naložbe. 
Stopite v stik z nami, da si zagotovite pravočasno pripravo potrebne dokumentacije

 

OPOMBA: Predvidene objave javnih razpisov so zgolj informativne narave in se lahko spreminjajo.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.