Letos ponovno Eureka: 6,5 milijona evrov na razpolago za slovenska podjetja

Letos ponovno Eureka: 6,5 milijona evrov na razpolago za slovenska podjetja

23.01.2024

V letu 2024 se ponovno odpira priložnost za slovenska podjetja za pridobitev sofinanciranja v okviru pobude Eureka. Po lanskoletni odsotnosti razpisa, se program Eureka vrača z obnovljeno zavezo do spodbujanja inovacij in raziskav.

Z nedavno reorganizacijo, ki je področje raziskav in inovacij prenesla na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije (MVZI), se odpirajo nove možnosti za financiranje projektov na področju raziskav in razvoja. Izvedba razpisov bo potekala preko agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS).

Pregled Ključnih Razpisov za Leto 2024:

  • Strateški raziskovalno-razvojni projekti v podjetjih (SRRP) z alokacijo 59 milijonov evrov.
  • Instrumenti za srednja in mala podjetja (Instrumenti SME), s skupno 11 milijoni evrov.
  • Program Eureka, z razdeljenim skladom 16 milijonov evrov na dva razpisa: Eurostars (4 milijone evrov) in Eureka (6,5 milijona evrov).
  • Zaposlovanje raziskovalcev v podjetjih, s sredstvi v višini 17,5 milijona evrov.

 

Podrobnejši pregled razpis Eureka

Pobuda Eureka je usmerjena v spodbujanje mednarodnega sodelovanja med podjetji in raziskovalnimi ustanovami. Za uspešno prijavo morajo projekti vključevati najmanj dva neodvisna partnerja iz dveh različnih držav, ki sodelujeta v programu Eureka. Projekti morajo biti usmerjeni v razvoj in imeti civilni namen, z jasnim ciljem ustvarjanja novih ali izboljšanih izdelkov, postopkov ali storitev.

Slovenski del mednarodnega raziskovalno-razvojnega projekta bo sofinanciran s strani slovenskega ministrstva, pri čemer bodo podrobnosti določene v nacionalnem razpisu. Na zadnjem razpisu spomladi 2022 je bilo določeno, da lahko velika podjetja prejmejo subvencijo v višini 40% upravičenih stroškov, MSP pa do 50%. Maksimalna podpora na posameznega prijavitelja je znašala do 100.000 evrov na leto.


Imate inovativen razvojni ali prebojni projekt, ki bi ustrezal kriterijem pobude Eureka? Ne čakajte, da vam uide priložnost. Kontaktirajte nas in skupaj bomo raziskali možnosti za povečanje vaše uspešnosti na razpisu. Naša ekipa strokovnjakov vam bo pomagala pri pripravi in oddaji prijave, s čimer boste izboljšali svoje možnosti za pridobitev sofinanciranja.

 

 

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.