Priročnik 2024 - Nove priložnosti na vidiku

Priročnik 2024 - Nove priložnosti na vidiku

07.12.2023

Slovenska podjetja se soočajo s številnimi izzivi in priložnostmi v času energetske krize in drugih globalnih pretresov.

Kljub pomanjkanju subvencij iz evropskih kohezijskih sredstev za razvoj in digitalizacijo v zadnjem času, se obetajo nova finančna sredstva in spodbude.

Med najbolj pričakovanimi so vavčerji Slovenskega podjetniškega sklada, ki bodo znova na voljo predvidoma v začetku leta 2024. O vsebinah vavčerjev za zdaj še ni nič znanega. 

Razpis za sofinanciranje udeležbe na mednarodnih sejmih, s skoraj deset milijoni evrov na voljo, bo kmalu objavljen, prav tako kot razpis za krepitev blagovnih znamk v tujini z šestimi milijoni evrov sredstev. Posebno pozornost zasluži tudi razpis za lesnopredelovalno panogo z 10,8 milijona evrov. Dodatna sredstva so načrtovana za podjetja v premogovnih regijah SAŠA in Zasavja.

Medtem, ko sta razpisa za spodbujanje digitalizacije ter za raziskave in razvoj predviden šele za drugo polovico leta, se obetajo razpisi za energijsko učinkovitost in prehod na obnovljive vire energije, z namenom spodbujanja trajnostnega in konkurenčnega gospodarstva.

 

V priročniku so predstavljeni javni razpisi, ki jih pričakujemo v letu 2024.  

 

Za prenos priročnika izpolnite spodnji obrazec.

 

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.