Finančna sredstva za lesno industrijo - Izkoristite priložnosti za rast vašega podjetja

Finančna sredstva za lesno industrijo - Izkoristite priložnosti za rast vašega podjetja

18.07.2023

Lesna industrija, kot ključna strateška panoga za Slovenijo, ima velik potencial za rast in inovacije. Da bi spodbudili ta razvoj, se država aktivno vključuje s pomočjo javnih razpisov, namenjenih podpori in investicijam v to panogo.

Eden takšnih razpisov, ki je trenutno aktualen, je razpis Spodbude za mikro podjetja v lesarstvu.

Ta razpis omogoča sofinanciranje investicij mikro podjetij v opredmetena in neopredmetena sredstva. Poseben poudarek je namenjen projektom, ki bodo omogočali nadaljnji razvoj in trajnostno rast mikro podjetij na okolju prijazen način, v skladu s principi krožnega gospodarstva.

Upravičenci do sredstev so mikro podjetja z do 10 zaposlenimi. Sofinanciranje lahko doseže do 60 % oziroma največ 70.000 € subvencije.

Pod upravičene stroške spadajo stroški nakupa opredmetenih in neopredmetenih osnovnih sredstev ter njihov transport inj montaža

Rok za oddajo prijav je 4.9.2023.

 

V jesenskem času je pričakovati tudi razpis Spodbujanje krožnega gospodarstva z uporabo lesa.

Cilj tega razpisa je izkoristiti potencial lesa kot strateške surovine pri prehodu v podnebno nevtralno družbo, zlasti preko razvoja novih lesnih izdelkov. Poudarek bo na izdelavi izdelkov iz lesa in lesnih tvoriv, katerih proizvodnja bo potekala z nizkim ogljičnim odtisom ter v skladu s principi krožnega gospodarstva.

Upravičeni stroški vključujejo nakup opredmetenih in neopredmetenih osnovnih sredstev. Razpis bo namenjen malim in srednje velikim podjetjem.

Skupna okvirna višina sredstev za ta razpis znaša 5,8 milijonov EUR povratnih sredstev in 5 milijonov EUR nepovratnih sredstev.

 

Te priložnosti finančne podpore so ključnega pomena za izboljšanje konkurenčnosti in inovativnosti podjetij v lesni industriji. Zato vam priporočamo, da se seznanite z razpisnimi pogoji ter izkoristite možnost pridobitve sredstev za vaše podjetje.

Če vas zanima več informacij o teh razpisih ali želite strokovno svetovanje, smo vam na voljo.
Kontaktirajte nas na info@aliasplus.si ali se dogovorite za brezplačen posvet.


 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.