100 % NI LE OPTIMISITIČEN CILJ

28.11.2022

V podjetju ALIAS PLUS smo dosegli 100 % uspešnost vlog na javnem razpisu Spodbude za raziskovalno razvojne projekte NOO. Cilj razpisa je povečati vlaganja v raziskave in razvoj, prispevati k zelenemu prehodi in dvigniti inovacijski in tržni potencial podjetij.

 

USPEŠNE ZGODBE


PONOVNA UPORABA ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE OPREME


Projekt konzorcijskih partnerjev Optiprint in Insis se nanaša na razvoj celovitega procesa ponovne uporabe električnih in elektronskih naprav. Širši mednarodni trg trenutno pozna rešitve s področja rabljenih naprav, s projektom pa predstavlja nadaljnji korak v segment prodaje obnovljenih naprav. S tem se odpira možnost obnove in regeneriranja komponent, ki praviloma veljajo za potrošni material in so v celoti ali deloma v okvari. Pri razvoju bodo uporabljene napredne tehnologije, ki bodo omogočale učinkovite postopke in zagotavljanje vseh ustreznih funkcionalnosti kot jih imajo nove naprave.

 


TVOJ KOŠČEK SONCA – Napredno upravljanje z obnovljivimi viri energije

Konzorcijska partnerja COMCOM d.o.o. Idrija in SONCE energija d.o.o. predstavljata združitev postopkov in uporabo naprednih tehnologij z namenom preureditve sistema energetske prodaje, na način, ki trenutno ni tržno dostopen in bo predstavljal revolucionarni preobrat na področju trženja energije. V sklopu projekta se bo nadgradilo platformo za obdelovanje podatkov, ki bo zmožna procesirati ogromne količine podatkov in hkrati zagotavljati in opozarjati na pravilnost in časovno urejenost podatkov. Storitev bo omogočala tokenizacijo obstoječih ali novih investicij v obnovljive vre energije in zagotovila bistveno večjo fleksibilnost uporabe obnovljivih virov pri končnih uporabnikih.

 

 

Javni razpis Spodbude za raziskovalno razvojne projekte ima še en razpisni rok v aprilu 2023. Več o razpisu TUKAJ.

 

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.