55 MILIJONOV EVROV ZA INVESTICIJE IN RAZVOJ INOVATIVNIH IZDELKOV IN STORITEV

07.03.2022

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo štiri javne razpise v skupni vrednosti nekaj več kot 55 milijonov evrov.

Glavnina sredstev je namenjenih za spodbujanje začetnih investicij, in sicer kar 50 milijonov evrov. Trije milijoni so namenjene projektom raziskovalne-razvojne narave ter dobra dva milijona evrov mladim inovativnim podjetjem s potencialom rasti.

 

1. Javni razpis za sofinanciranje večjih začetnih investicij v podporo investicijam za večjo produktivnost, konkurenčnost, odpornost in dekarbonizacijo gospodarstva na obmejnih problemskih območjih

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov začetnih investicij podjetij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva. Do kandidiranja za sredstva na tem javnem razpisu so upravičeni prijavitelji s projekti, ki imajo: najmanj 200.000 eurov upravičenih stroškov projekta ter najmanj 300.000 eurov vrednost vseh stroškov projekta (upravičenih in neupravičenih stroškov) ter največ 1.000.000 eurov upravičenih stroškov.


2. Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij na manj razvitih območjih

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva, ki so povezana s širitvijo zmogljivosti gospodarske družbe ali z bistveno spremembo v celotnem proizvodnem procesu gospodarske družbe. kupni znesek pomoči dodeljen istemu podjetju tako ne sme presegati 200.000 evrov.

 

3. Javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2022

Namen javnega razpisa je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Republike Slovenije, polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa EUREKA, v okviru tega podpiramo tudi sodelovanje z javnimi raziskovalnimi organizacijami v obliki svetovanja podjetjem. Projekt bo lahko prejel sredstva največ do višine 100.000,00 EUR na leto.

 

4. Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2022

Upravičenci so mlada mikro in mala inovativna podjetja, ki so se registrirala pri pristojnem organu oziroma sodišču v obdobju od 1. januarja 2021 do vključno 15. marca 2022, in ki razvijajo inovativne (nove) proizvode, procese ali storitve ter se na inovativen način odzivajo na zahteve trga ter rešujejo problem kupcev.  Upravičenec lahko prejme največ 54.000 evrov subvencije

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.