800 mio EUR pomoči SID banke za ublažitev finančnih posledic širjenja virusa

19.03.2020

SID banka bo ponudila nove produkte za premostitev finančnih težav podjetij. Produkti bodo na voljo v aprilu 2020.

S sredstvi se bo reševalo predvsem:

  • Likvidnostne težave podjetij
  • Težave zaradi zmanjšanja povpraševanja, izpada proizvodnje
  • Težave v dobaviteljski verigi
  • Težave pri investicijah (tudi v obliki zavarovanj in refinanciranja kreditov)


Prav tako se bodo spremenili oziroma dopolnili nekateri na trgu že obstoječi finančni produkti:

  • Posojilni sklad trajnostni turizem se razširja tudi na obratni kapital.
  • S spremembami v okviru posojilnega sklada za financiranje poslovanja in kapitalskega utrjevanja, bo omogočeno do 12-letno financiranje opredmetenih in neopredmetenih sredstev in/ali obratnega kapitala, brez dosedanje omejitve maksimalne kapitaliziranosti podjetij za MSP.
  • Program financiranja, ki bo podjetjem nudil kratkoročne kredite za namen likvidnostnega financiranja podjetij, ki se soočajo s posledicami korona virusa
  • Na področju instrumentov zavarovanja za izvozna podjetja bo SID banka dopolnila ponudbo zavarovanja kreditov za pripravo na izvoz.

SID banka hkrati pripravlja uvedbo portfeljskih garancij v okviru Sklada skladov. Podjetja bodo na ta način lahko izboljšala svoj dostop do virov financiranja, tudi z ugodnejšimi pogoji zadolževanja, saj bo v okviru Sklada skladov, ki ga upravlja SID banka, le ta primarno zagotovila kritje tveganja izgube iz naslova kreditov danim podjetjem po pogojih instrumenta.

Za več informacij nas kontaktirajte.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.