Kje se skrivajo priložnosti za digitalizacijo in razvoj v letu 2022?

25.01.2022

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologiji je za leto 2022 pripravilo program razvojnih spodbud. Po njihovih napovedih naš čaka obetajoče obdobje, saj je v tem letu predvidenih več kot 400 milijonov EUR denarnih spodbud.

Za področje digitalizacije, raziskav in razvoja bo zelo pestra že prva četrtina leta. V tem času se namreč napovedujejo kar trije razpisi. V nadaljevanju leta pa še razpis v okviru pobude Eureka 2022.

Razpisi, v katerih se skrivajo nove priložnosti:

JAVNI RAZPIS ZA DIGITILANO TRANSFOMACIJO PODJETIJ

Okvirna višina sredstev znaša 44 milijonov evrov, s katerimi želijo podpreti vsaj 30 podjetij.

Glavni namen razpis, ki je bil sicer napovedan že za decembra lani, je spodbuditi celovito digitalno preobrazbo poslovanja oz. preobrazbo poslovanja posameznih funkcij podjetij. Namenjen bo velikim podjetjem, ki delujejo v konzorcijih z mikro, malimi in srednjimi podjetji (vključno s sturtupi in scaleupi).

EUROSTARS 2022

Okvirna višina sredstev znaša 1 milijon evrov.

Cilj razpisa je podpreti raziskovalno-razvojen in inovativne projekte, katerih rezultat bo nov postopek, izdelek ali storitev. Namenjen je inovativnim mikro, malim in srednje velikim podjetjem in njihovim partnerjem, kateri imajo za skupni projekt predviden kratek čas vstopa na trg.

SPODBUDE ZA RAZISKOVALNO RAZVOJEN PROJEKTE – t.i. RRI RAZPIS

Predvideno višina sredstev za ta razpis je 45 milijonov evrov, s katerimi bo podprtih vsaj 90 podjetij.

Cilj podprtih raziskovalno-razvojnih projektov mora biti razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev z visoko dodano vrednostjo in velikim potencialom komercializacije. Prednost bodo imele operacije s poudarkom na okoljskih rešitvah, rešitvah v smeri krožnega gospodarstva. Prijava bo omogočena mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

SPODBUDE ZA ZAGON PODJETJI P2 V LETU 2022

Okvirna višina sredstev znaša 2,2 milijona evrov.

Razpis je namenjen mladim inovativnim podjetjem, katerim bo na voljo 54 tisoč evrov subvencije. Le-ta bo namenjena spodbujanju ustanovitve, zagona in razvoja inovativnih startupov v prvi razvojni fazi s poudarkom na razvoj in komercializacijo izdelkov, procesov in storitev.

DODELJEVANJE SPODBUD V OKVIRU EUREKA 2022

Okvirna višina sredstev znaša 2,2 milijona evrov.

Preko razpisa EUREKA 2022 se želi podjetjem omogočiti polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa Eureka in spodbuditi njihovo udejstvovanje na vseh tehnoloških področjih programa. Cilj je spodbujanje vključevanja podjetij v mednarodne EUREKA projekte v obliki subvencije za raziskovalno-razvojne aktivnosti ter podjetjem omogočiti, da lahko ostajajo v koraku tako z evropskimi raziskovalno-razvojnimi trendi, kot s podjetniškimi trendi, ki nastajajo v evropskem prostoru.

 

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.