Iščete denar za svoj projekt? Kaj bo na voljo v letu 2020?

Iščete denar za svoj projekt? Kaj bo na voljo v letu 2020?

02.03.2020

Vsak ima priložnost, da doseže svoje poslovne cilje, pogosto tudi s pomočjo številnih razpisov. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2020 namenilo kar 51,9 mio EUR za financiranje zanimivih projektov.

V letu 2020 bo velik poudarek na razpisih s področja razvoja. Razvojno usmerjena podjetja imajo tako odlično priložnost za dodatne finančne spodbude za svoje tehnološko inovativne projekte. Razpisa, ki bi ju na tem mestu veljalo izpostaviti sta EUROSTARS in EUREKA.

Prav tako je še vedno zelo aktualen program Horizon 2020 (Obzorja 2020), ki je največji program Evropske unije, namenjen raziskavam in inovacijam.

Veliko povpraševanja je s področja turizma. Praktično pred vrati je objava razpisa Integralni turistični produkti. Namen razpisa je spodbuditi podjetja k bolj inovativnemu pristopu pri oblikovanju turističnih produktov/storitev in pomagati pri trženju ter promociji. Za namene turizma je mogoče pridobiti sredstva za obnovo obstoječih in degradiranih turističnih objektov z namenom povečanja snovne in energetske učinkovitosti.

Start-up podjetja bodo deležna spodbud v višini do 54.000 EUR za razvoj in komercializacijo inovativnih produktov oziroma storitev preko t.i. razpisa P2.

S področja lesarske panoge bo na voljo razpis za razvoj novih produktov v lesarstvu, predvsem z namenom spodbujanja snovne in energetske učinkovitosti.

Veliko bo razpisov s področja internacionalizacije. Na voljo bodo razpisi s področja, ki sofinancirajo udeležbo na mednarodnih sejmih, povezovanje s strateškimi partnerji in nadgradnje elektronskega poslovanja ter izboljšanja konkurenčnosti podjetji preko procesnih izboljšav.

Če se ne najdete v nobenem razpisu s področja nepovratnih sredstev, so na voljo različne spodbude za ugodne kredite, preko katerih je črpanje kredita možno po nižjih obrestnih merah.

Za podrobnejše informacije smo nam na voljo na številki 05 393 24 65 ali info@aliasplus.si.

 
 
 

Prijavi se na novice

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnih javnih razpisih in novostih na področju nepovratnih sredstev

Prijava

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.